Skriv ut
Senast uppdaterad torsdag, 07 januari 2016

Information om ESA

Föreningen bildades år 1977 av en grupp entusiaster med det gemensamma intresset, amatörradio. Den ursprungliga gruppen av c:a tio personer har med åren ökat till nuvarande c:a hundratalet medlemmar.

Klubbens målsättning är att verka för god kamratanda och stimulans runt det gemensamma radiointresset. Vi har under de senaste tiotalet åren tagit upp sambandsverksamhet för att bistå andra föreningar vid deras tävlingsverksamhet. Dessa samband kan t ex vara vid orientering, bilrallyn, hästsport etc.

Varje tisdag kl 20.00 kör's ESA lokaltrafiknät över Eskilstuna repeatern 145.6125 MHz. ( RV49 ) Här tar vi upp "senaste nytt" och alla är välkomna att lyssna samt "checka in".

Önskar du mer information eller om du har några andra frågor som du vill ha besvarade? Kontakta oss då på något av nedanstående sätt.

Se längst ner på sidan för bifogade filer

Eskilstuna Sändare Amatörer
Box 394
SE-631 06 ESKILSTUNA


ESA postgirokonto: 57 15 19-8

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 016 - 35 86 08 (torsdagar efter 18.30 fram till 21.00)

Karta via Hitta.se
SK5LW / Torshälla

Karta via Google maps
SK5LW / Torshälla

Karta via Eniro
SK5LW / Torshälla (röda huset i mitten)


Bli medlem

Medlemsavgifter avser per kalenderår.

200:- medlemmar 18 år och äldre
100:- medlemmar under 18 år samt medlemmar utanför 016-området (Eskilstuna kommun).
300:- familjeavgift

Enklast blir du medlem genom att betala in medlemsavgiften till ESA postgirokonto. Glöm ej att ange namn, adress, telefonnummer samt eventuell anropssignal.
ESA's QSL kort 9x14 cm.


Klubbstugan - SK5LW

Efter att ha fört en ambulerande tillvaro i diverse lokaler fick vi vintern 1990 möjlighet att inhysa oss i ett gammalt torp, nämligen Mörby Gård i Torshälla. Stugan var i stort behov av ombyggnad och renovering för att passa vår verksamhet.

Med en enorm insats av våra medlemmar satte vi igång med en ombyggnad av sällan skådat slag med massor av arbete samt ekonomisk insats från vår sida. Vi kan idag se resultatet av allt slit och har nu en toppmodern lokal för vår verksamhet.

Nämnas kan, att huset är helt handikappanpassat med undantag av tillgång till andra våningen. Vi har egna medlemmar som är rullstolsburna och vi vill gärna att gästande amatörer som behöver denna anpassning får tillträde till vår lokal. En antennmast finns idag med olika antenner för HF, VHF samt UHF.


 

Klubbstugan före ombyggnad Här har ombyggnaden påbörjats En fikapaus behövs ibland
Arbetet fortskrider i rask takt Äntligen är stugan färdig Stugan som den ser ut idag

 

Attachments:
Download this file (STADGAR f)STADGAR f[ ]27 Kb