Uppdatering av repeater mjukvara, SVXLink.

Just nu pågår ett arbete med att uppdatera mjukvaran i vår 2m samt 70cm repeater. Vår 70cm har tidigare varit direkt länkad med 2m men i och med denna uppdatering så kommer 70cm bli en egen fristående repeater.

Man kommer enkelt att kunna länka ihop 2m och 70cm så att de fungerar precis som tidigare. I själva verket så sker detta helt automatiskt om man öppnar antingen 2m eller 70cm med vår standard subton 82.5Hz.

Den nya mjukvaran ger oss också möjlighet att enkelt koppla upp oss mot andra repeatrar i SVXLink systemet. Systemet styrs med DTMF toner men för att göra det enklare för användarna så kan man även använda olika subtoner. Exempelvis om man använder subton 91.5Hz så aktiverar man talgrup 2405 dvs SM5.

Just nu så är det ett begränsat antal repeatrar som är anslutna till systemet men vi hoppas att fler “hoppar på tåget” och ser möjligheterna.

För att se vilka som är uppkopplade och vilka DTMF kommandon samt subtoner som används se länken nedan.

https://svxportal.sm2ampr.net/